zoeken
Lettertype: A A A

DigIcare <zet hier je rayon naam>

April 2015

Beste collega's,

[schrijf hier het voorwoord/de inleiding]

Nu te lezen: zevende nieuwsbrief voor wijkverpleegkundigen

In de zevende nieuwsbrief voor wijkverpleegkundigen lees je onder meer over:

  • Wijkgericht werken oftewel S1: hoe geef ik dit handen en voeten
  • Hoe ga je om met WLZ indiceerbaren die geen zorg afnemen?
  • Shared Governance
  • Onderscheid PV en VP: waarom en hoe maak je dit?


Verder komen ook de preventieve huisbezoeken, BOPZ status en de zorgtoekenningskaart aan bod.

Klik hier voor de nieuwsbrief > 


Eerdere nieuwsbrieven, veelgestelde vragen en andere informatie over de veranderingen in de zorg vind je op intranet. Kijk bij organisatie en klik op 'veranderingen in de zorg' of klik meteen hier >

 

De Espria Expeditie App; heb jij hem al op je telefoon of tablet?

Inmiddels is een groot deel van de medewerkers van de verschillende bedrijfsonderdelen al actief op de Espria Expeditie app en dagelijks komen er nog downloads bij! In de app zijn al ongeveer 50 mooie en inspirerende verhalen te lezen en filmpjes te bekijken.

 

Heb jij de app al gedownload?
Nog niet? Doe het dan nu! Leden van de verpleegkundige Adviesraad, de directieleden van de diverse bedrijfsonderdelen en team Kloosterheerd (Meander) gingen je al voor en maakten daarvan een leuke foto. We nodigen je van harte uit om ook zo'n leuke foto van jouw team te maken en daarbij een kort verhaal te schrijven over hoe jullie bezig zijn met het nieuwe werken in de zorg. Inspireer je collega's en doe mee!

 

De app is beschikbaar voor Apple (iOS), Android en Windows. Wil je graag de app downloaden, maar weet je niet precies hoe dat moet? Klik dan hier voor een instructie voor Apple, Android of Windows. Mocht je na het lezen van de instructie nog tegen problemen aanlopen, mail dan naar: redactie@espriaexpeditie.nl

Afbeelding: appdownloaden

Let op! Verandering Preventieve huisbezoeken

Gezondheidsbevordering en welbevinden zijn binnen Icare belangrijke thema's. Ook als mensen nog niet bij ons in zorg zijn en bijvoorbeeld vragen hebben over hun gezondheid of behoefte hebben aan preventief advies of voorlichting kunnen ze daarvoor bij ons terecht. Vorig jaar zijn voor gebieden waar AIV gesprekken niet meer werden gefinancierd door de zorgverzekeraar de Icare thuisgesprekken ingevoerd, die door Icare Ledenvereniging werden bekostigd. Dit gaat nu veranderen.

Preventief huisbezoek
Vanaf heden kunnen wijkverpleegkundigen overal preventieve huisbezoeken/AIV gesprekken voeren. Zowel op eigen initiatief als op basis van doorverwijzing door bijvoorbeeld de huisarts. Alleen verandert de registratie hiervan. Je kunt huisbezoeken schrijven conform de handleiding S1 (wijkgericht werken). Je vindt de handleiding hier

Icare thuisgesprek 
Vanaf heden mogen Icare Thuisgesprekken uitsluitend worden uitgevoerd op verzoek van de ledenconsulent van Icare Ledenvereniging. Als Icare Ledenvereniging hiervoor een beroep op jou als wijkverpleegkundige doet, dan moet het geactualiseerde stappenplan worden gevolgd. Klik hier voor het stappenplan >

Icare ledenvereniging neemt de kosten voor deze gesprekken voor haar rekening. Omdat het Icare Thuisgesprek uitsluitend op verzoek van de ledenconsulent kan plaatsvinden, draagt Icare ledenvereniging zelf zorg voor de promotie hiervan. De huidige folders/flyers komen daarom te vervallen.  Meer informatie vind je hier >

Controleer je gegevens in de Wie is Wie

De rayonindeling is veranderd. We hebben nu 7 rayons: Drenthe Noord/Midden, Drenthe Zuid West, Drenthe Zuid Oost, TIJZ, Veluwe Noord en Flevoland, Veluwe Zuid en Intramuraal. De namen die we nu gebruiken in de Wie is Wie kloppen niet meer. Ook zijn er een aantal teams verhuisd van het ene rayon naar het andere. Om de Wie is Wie weer juist te krijgen, hebben we jullie hulp nodig!

Kloppen jouw gegevens in de Wie is Wie nog?

Hoe controleer ik dat?
Ga naar het intranet. Rechtsboven staat het zinnetje Ingelogd als … (hier staat jouw naam). Klik op jouw naam. Je komt dan in je Wie is Wie profiel. Hier kun je jouw contactgegevens aanpassen.
Achter bedrijfsonderdeel kies je V&V.
Achter afdeling kies je jouw rayon.
Achter locatie kies je het kantooradres in jouw buurt.


Wat is mijn rayon?
Klik hier > om de nieuwe rayonindeling te zien. Je vindt op deze pagina ook een handig overzicht van welke gemeente onder welk rayon valt.

Waarom staan de oude rayons er nog tussen?
Die worden deze maand verwijderd. 

Ik werk bij een verpleeghuis/verzorgingshuis/kleinschalig wooncentrum, wat is mijn rayon nu?
Voor iedereen die werkt in de Drentse intramurele setting, geldt Rayon Intramuraal. Je kunt kiest dus voor Rayon Intramuraal bij afdeling.

Okay, ik heb mijn rayon gekozen, maar mijn kantooradres/locatie staat er niet tussen?
Mail dan naar communicatie@icare.nl de adresgegevens van jouw locatie, dan passen we die zo spoedig mogelijk aan.

Ik zie er nog locaties tussen staan waar we niet meer zitten, hoe kan dat?
Dit moeten we laten aanpassen. Wil je de verouderde adressen naar ons mailen via communicatie@icare.nl? Dan zorgen wij dat deze adressen verwijderd worden.

Ik heb nog geen inlog voor het intranet?
In de week van 5 tot 11 april krijgt iedereen die nog nooit eerder heeft ingelogd op het intranet, een brief met persoonlijke inlogggevens. Mocht je jouw gegevens kwijt zijn, vraag dan bij jouw leidinggevende om een eigen inlog. Zij kunnen deze bij de ServiceDesk ICT aanvragen. 

Afbeelding: wieiswie1

Filmpjes en documenten eerste Espria VAR-congres staan online!

Op 5 februari organiseerde de Verpleegkundige Adviesraad het eerste Espria VAR-congres voor verpleegkundigen met als thema 'Op zoek naar nieuw evenwicht". Het was een inspirerende dag met workshops, presentaties, posterpresentaties en volop de gelegenheid om te netwerken. Van de dag is een korte sfeerimpressie gemaakt. Klik hier om het filmpje direct te bekijken.

 

Was je helaas niet aanwezig tijdens het congres en ben je benieuwd naar de inhoud van het congres? Of wil je bepaalde documenten/presentaties nog eens terug zien? De powerpointpresentaties van de workshops, de posterpresentaties en de gefilmde plenaire workshops zijn vanaf nu terug te vinden op een speciale intranetpagina. Klik hier om direct naar de pagina te gaan.

 

Heb je nog vragen over het congres, over de documenten of over de VAR? Mail dan naar: var@espria.nl

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Icare V&V rayon <eigen rayon naam> en wordt verspreid onder alle medewerkers uit dit rayon.

 

Redactie: <vul redactieleden in>

Kopij voor de volgende nieuwsbrief dient uiterlijk <datum> binnen te zijn bij de redactie. Dat kan per mail via <vul e-mail in> of via je teamcoach.

Volgende uitgave <datum>