zoeken
Lettertype: A A A

DigIcare <zet hier je rayon naam>

Januari 2015

Beste collega's,

[schrijf hier het voorwoord/de inleiding]

Vierde nieuwsbrief voor wijkverpleegkundigen is uit!

Afbeelding: Icare 329web

In de vierde nieuwsbrief voor wijkverpleegkundigen lees je onder meer over de veranderingen in de Palliatief Terminale Zorg, scholingen en mogelijkheden die het CIZ biedt aan klanten om tot 31 december 2014 nog een herindicatie aan te vragen.

Lees de vierde nieuwsbrief hier!

De nieuwsbrieven en andere informatie over de veranderingen in de zorg (zoals veelgestelde vragen over indicatiestelling en zorgtoewijzing) vind je ook terug op onze intranetpagina 'veranderingen in de zorg'.
 

Digitaal Leren bij Icare

Vanaf 1 januari heb je als uitvoerende medewerker toegang tot het Digitaal Leerportaal. In het Digitaal Leerportaal kun je je aanmelden voor scholingen, je kunt e-learningmodules volgen (online leren) en je kunt je opleidingshistorie zien.

 

Hoe werkt het?
Via intranet kun je eenvoudig inloggen op jouw leerportaal door te klikken op de rechtstreekse link op de startpagina van Opleidingen. Om in te kunnen loggen moet je wel aangemeld zijn op intranet. Verzorgenden hebben in september een brief ontvangen met gegevens om zich aan te melden op intranet met het zogenaamde EBP-account. Heb je je nog niet aangemeld en ben je de brief kwijt? Neem dan contact op met jouw leidinggevende.

 

E-learning, wat is dat?
Via het Digitaal Leerportaal kun je ook gebruik maken van e-learning. E-learning is online leren. Dit betekent concreet dat je waar en wanneer jij wilt leren vanaf nu zelf kunt bepalen. Je hebt alleen een computer met internettoegang nodig. Het gaat hierbij om een lesmodule en theoretische eindtoets. Momenteel worden de scholingen aantoonbaar bekwaam aangeboden via e-learning.
 

Meer weten?
Voor meer (achtergrond)informatie over het Digitaal Leerportaal of e-learning kun je terecht op de speciaal ingerichte intranetpagina, klik hier > Je vindt hier onder andere een document met veel gestelde vragen en ook waar je terecht kunt met jouw vragen. Ook zijn er gedrukte instructiekaarten ontwikkeld die je helpen met het Digitaal Leerportaal en e-learning.

Veel plezier en succes met het Digitaal Leren!

Afbeelding: Trix & Trees leerportaal

Minimale uitrusting aan formulieren in de zorgmap

Per 1 januari 2015 zijn er alleen nog zorgmappen te bestellen met een minimale uitrusting aan formulieren. Dit besluit is genomen door de werkgroep Zorgdossier, die vond dat het weggooien van de meeste formulieren uit de huidige zorgmap onnodig verspillend is. Veel formulieren worden nu immers met klantnaam uitgeprint en in de zorgmap gedaan.  

 

Waaruit bestaat de minimale uitrusting? 
De zorgmap met minimale uitrusting bestaat uit de volgende formulieren:

  • inhoudsopgave zorgmap
  • tien rapportageformulieren
  • twee formulieren Rapportage huisarts/gespecialiseerde verpleging
  • checklist start zorgverlening
  • werkplan werkplek en hulpmiddelen
  • transferplan

Daarnaast vind je in de zorgmap de vertrouwde pen, insteekhoezen (drie stuks), showtas met folders en tabbladen.

 

Wat betekent dit?
De zorgmap wordt door het team op maat gemaakt door zelf de benodigde formulieren uit te printen en toe te voegen. Gebruik de inhoudsopgave als leidraad voor het vullen van de zorgmap.

Alle zorgmapformulieren zijn te vinden op intranet. Klik hier om direct naar de formulieren te gaan.
De formulieren staan ook in ONS. Het voordeel van ONS is dat zodra een klant in zorg is, je de formulieren in ONS kan printen waarbij een aantal gegevens al automatisch ingevuld wordt. Dit scheelt overschrijf-/overtypewerk. Een handleiding voor het printen vanuit ONS vind je hier.

Tip van de werkgroep Zorgdossier: zorg steeds dat er twee zorgmappen op voorraad klaar staan, zodat je in noodgevallen er eentje kan meenemen.

 

Hoe bestel ik zorgmappen?
Via intranet. Klik hier om naar de bestelpagina te gaan. Hier kun je ook nog een aantal zorgmapformulieren blijven bestellen zoals de rapportageformulieren en de inhoudsopgave.

 

Wat moet er met een oude voorraad zorgmappen gebeuren?
Maak de voorraad van de zorgmappen op, voordat je de zorgmappen met de minimale uitrusting bestelt.

 

Vragen?
Voor vragen kun je terecht bij de werkgroep Zorgdossier. Elk rayon heeft een vertegenwoordiger die in de werkgroep zit. Klik hier voor het overzicht van de vertegenwoordigers per rayon.

 

1e Congres voor verpleegkundigen

Afbeelding: reminder_var_digicare

Dit wil je niet missen!!

Op 5 februari organiseert de Verpleegkundige Adviesraad (VAR) van Espria het eerste VAR congres. Een congres speciaal voor verpleegkundigen van alle bedrijven die onder Espria vallen.

 

Nog niet aangemeld? Doe het snel want vol = vol. Klik hier om je meteen aan te melden! Aanmelden kan tot 20 januari.

 

Wanneer? 5 februari 2015
Waar? De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle
Hoe laat? Van 09.00 tot 17.00 uur

 

Klik hier om het programma te bekijken.
Nieuwsgierig naar de inhoud van de workshops? Klik hier.

 

Goed geregeld!

  • Vervoer naar en van de locatie
  • 5 accreditatiepunten (Kwaliteitsregister)
  • 4 uur mag je schrijven voor dit congres

Al aangemeld? Eind januari ontvang je per mail een bericht of je wel of niet geplaatst bent voor het congres. Ben je geplaatst, dan krijg je ook meteen de indeling van de workshops en verdere informatie over de vervoersmogelijkheden

 

Wij kijken uit naar jouw komst!
Verpleegkundige Adviesraad Espria
Aletta Koops (Espria), Bente Allessie (JGZ), Caroline Gaaf (Evean), Charlotte van de Avoird (Icare), Petra Teune (UmcGroningen Thuis/Particura), Rolinka Hebels (De Trans) en Saskia Mensink (GGZ)

Zorginhoudelijk protocollenbestand geactualiseerd

De actualisatieronde van het zorginhoudelijke protocollenbestand is door de protocollencommissie in samenwerking met Vilans afgerond. Iedereen die input heeft geleverd, willen wij hiervoor bedanken!Het protocollenboek is nu geactualiseerd.

Het geactualiseerde protocollenboek kun je vinden op intranet bij de volgende link
https://mavim.espria.nl/MavimWebSites/documenten/AWBZ-zorg/Algemeen%20EZ/KICK-protocollen/ICARE-VenV/index.htm

Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie zijn te vinden op de startpagina van het protocollenboek bij "Overzicht met wijzigingen en ontwikkelingen in het bestand van Icare ten opzichte van 2013".

Daarnaast kun je in het document "Verslag en acties, versie 2014 11 13" zien wat de protocollencommissie heeft gedaan met de verbetervoorstellen uit de rayons. Alles waar een ? voor staat is afgerond.

Het verslag en de acties kun je vinden op intranet. Klik op de homepage op het blok Zorg > Protocollenboek en Protocollencommissie. Ga dan naar het gedeelte Protocollencommissie.

Vragen?
Voor vragen kun je terecht bij de protocollencommissie. Elk rayon heeft een vertegenwoordiger die in de commissie zit. Voor het overzicht van de vertegenwoordigers per rayon klik je op de homepage op het blok Zorg > Protocollenboek en Protocollencommissie. Ga dan naar het gedeelte Protocollencommissie. Of klik meteen hier >

Icare & Excellente Zorg

Bij Icare zijn we al een tijdje op weg naar Excellente Zorg. Bijna iedereen is het woord en het logo wel eens tegengekomen maar wat het precies is en waar het voor staat is niet altijd duidelijk. Onder dit kopje zie je de komende tijd in de rayon nieuwsbrieven praktijk voorbeelden van Excellente Zorg. Om iedereen te inspireren die dagelijks, vanuit passie voor de zorg, onze klanten bezoekt.

 

Op de intranetpagina van Excellente Zorg staat het volgende: Icare kiest voor Excellente Zorg vanuit de overtuiging dat de beste zorg staat of valt met gemotiveerde en gedreven verpleegkundigen en verzorgenden.

 

Ik zou hier aan toe willen voegen: die van elkaar leren en waarbij de ervaren medewerkers een excellent rolmodel zijn voor de onervaren medewerkers. Over dat (leer)meesterschap vond ik een mooie definitie op Skipr een internetplatform voor de zorg waarbij het me opviel dat de leermeester ook altijd leerling blijft: Meesterschap is een mentaliteit van diepe betrokkenheid, een ultiem‘onbereikbare status’ (competenties zijn altijd te verbeteren), die altijd en soms pijnlijke inspanning, oefening en doorzetting blijft vergen. Daar hoort de begrippen passie en ‘flow’ bij. - Lees meer op: http://www.skipr.nl/blogs/id1841-herstel-de-motivatiedriehoek-.html#sthash.IbRxqLZI.dpuf

 

Ik wens ons allen excellent leermeesterschap in 2015 en daarna!
Cilleke van der Velde Programmaleider Excellente Zorg

 

Afbeelding: InBeweging_ExcellenteZorg

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Icare V&V rayon <eigen rayon naam> en wordt verspreid onder alle medewerkers uit dit rayon.

 

Redactie: <vul redactieleden in>

Kopij voor de volgende nieuwsbrief dient uiterlijk <datum> binnen te zijn bij de redactie. Dat kan per mail via <vul e-mail in> of via je teamcoach.

Volgende uitgave <datum>