zoeken
Lettertype: A A A

DigIcare <zet hier je rayon naam>

Juli 2015

Beste collega's,

[schrijf hier het voorwoord/de inleiding]

Nieuwsbrief voor wijkverpleegkundigen nummer 9 is uit!

De nieuwsbrief voor wijkverpleegkundigen nummer 9 is uit. In deze nieuwsbrief vind je informatie over de tool die in ontwikkeling is om zorgvragen naar de juiste prestatie te leiden. Je leest meer over de ontwikkelingen binnen de Shared Governance themagroepen; medicatieveiligheid, zorgdossier en visie op zorg en er is nieuws over de Terumo injectienaalden.


Klik hier en lees het meteen.

Meer informatie over de veranderingen in de zorg en de meest gestelde vragen, vind je via deze link.

Data najaar 2015 Aantoonbaar bekwaam nu online in het Digitaal Leerportaal

Schrijf je nu in en blijf bevoegd en bekwaam!

 

Vanuit wettelijk kader moet je bevoegd en bekwaam zijn op voorbehouden en risicovolle handelingen en specifieke risicovolle thema's. Bevoegd ben je als je een gekwalificeerde opleiding voor de functie hebt afgerond. Bekwaam blijf je door de handelingen in de praktijk uit te voeren en 1x per 3 jaar bijscholingen te volgen.

Als jouw bekwaamheid dit najaar verloopt op Injecteren en bloedglucosewaarde, Sondevoeding en/of Katheteriseren, schijf je dan nu in voor de praktijktoets. De data staan online in de Catalogus van het Digitaal Leerportaal.

Als je gaat deelnemen aan een praktijktoets moet je alle theoretische e-learning eindtoetsen met een voldoende hebben afgerond. Het is belangrijk om je eerst in te schrijven voor de praktijktoets alvorens de theoretische e-learning eindtoets te maken. De e-learningmodules zijn te vinden in de Catalogus van het Digitaal Leerportaal.

 

Voorafgaand aan de praktijktoets kun je de vaardigheden behorende bij de handeling nog bijspijkeren in de oefenbijeenkomst. Er is toezicht van een deskundige verpleegkundige van het specialistisch team die ook de nieuwe ontwikkelingen rondom dit onderwerp zal bespreken en vragen kan beantwoorden

Om deel te kunnen nemen aan de praktijktoetsen en/ of oefenbijeenkomsten is aanmelding verplicht!

Afbeelding: Trix & Trees leerportaal

Heb jij je mening over de visie al gegeven?

Afbeelding: visieposter

Heb je de visieposters al op de gangen zien hangen? Is je teamcoach of leidinggevende al langs geweest om jullie mening te vragen? Op steeds meer plekken binnen Icare, zowel in de thuiszorg als in de huizen, geven collega's op de posters aan wat zij belangrijk vinden. Jij doet toch ook mee?

Hangen de posters nog niet, vraag er naar en neem even tijd om het met je team in te vullen. Poster ingevuld? Maak een foto van de poster, mail 'm naar communicatie@icare.nl en geef de ingevulde poster aan je teamcoach. Zo kijken we terug op de afgelopen 5 jaar Icare en doen we een eerste aanzet voor onze visie 2016 en verder.

Praat mee tijdens de Expeditie
Wil jij meningen delen over wat belangrijk is voor goede zorg nu en in de toekomst? Ben je nieuwsgierig naar wat collega's doen om zelfregie en welbevinden bij klanten te bevorderen? Of ben je juist op zoek naar ideeën? Meld je dan aan voor de Expeditiebijeenkomsten; de lunchbijeenkomsten in de stoere Expeditiebus (waar je een gave lunchbox van mee krijgt) of de geweldige theatershows. Klik hier voor een impressie van de theatershow van ZG Meander.

 

Data

Theatershows

 • Assen 30 september
 • Meppel 1 oktober
 • Lelystad 7 oktober
 • Ede 8 oktober

Broodjes Expeditie

 • Assen 15 september
 • Lelystad 21 september
 • Meppel 22 september
 • Ede 29 september

Hoe aanmelden?
Download de Expeditie-app en meld je daar in een handomdraai aan. De app vind je in de app store en heet Espria Expeditie. Na downloaden kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord zoals je dat ook op intranet doet. Klik hier voor meer informatie over het downloaden en inloggen. Naast de mogelijkheid om je aan te melden, vind je er allemaal filmpjes en verhalen van collega's over hoe zij bijdragen aan eigen regie en welbevinden van bewoners.

Werving talentontwikkelprogramma 2015 van start

Afbeelding: PosterA4_EspriaTalentOntwikkel2015

Ben jij het talent dat we zoeken?
Pak je kans! Meld je aan!
 

Ben jij ondernemend en initiatiefrijk? Heb je goede ideeën om de zorg beter te maken en de drive en impact om het verschil te maken? Heb jij het talent om anderen in beweging te brengen en help jij hen om het beste uit zichzelf te halen? Dan biedt het Espria Talent Ontwikkel Programma je de kans om jouw talenten verder te ontwikkelen. Klik hier voor de flyer.

 

Voor het Espria Talent Ontwikkel Programma zijn we op zoek naar talentvolle collega’s (ondernemende professionals, staf/ projectfunctionarissen en leidinggevenden/managers), die hun persoonlijk leiderschap willen vergroten en effectiviteit willen verhogen.

 

Klik hier voor alle informatie over het Talent Ontwikkel Programma en hoe je je hiervoor kunt aanmelden. Aanmelden kan vanaf nu!

Favorieten maken = sneller!

Ons intranet is een grote verzameling van informatie. Je vindt er informatie die je dagelijks nodig hebt, zoals protocollen en richtlijnen, maar ook informatie die je af en toe wilt raadplegen. Zoals je de vorige keren hebt kunnen lezen, is het intranet opgebouwd met simpele blokjes. Soms moet je een paar keer klikken om bij de juiste informatie te komen. Dit hoeft niet meer.

 

Als je ingelogd bent op het intranet, zie je rechts bovenin staan 'ingelogd als.. [jouw naam]'. Links hiervan zie je staan 'Mijn favorieten'. Op deze plek kun je al jouw favoriete pagina's opslaan. Zo hoef je in vervolg nog maar één keer te klikken voor de juiste informatie!

 

Hoe doe ik dat?

 • Ga naar de pagina die je wilt bewaren
 • Klik vervolgens op mijn favorieten
 • Onderaan staat nu 'Stel deze pagina in als favoriet'. Klik hierop

Vanaf nu staat de pagina tussen jouw favorieten. De volgende keer als je inlogt en je klikt op 'Mijn favorieten', zie je de pagina meteen staan. Je kunt dan op de naam klikken en je bent meteen bij de pagina. Snel en makkelijk!

 

Digicare
Doordat alle informatie op het intranet staat, is de Digicare eigenlijk overbodig geworden. In het overleg van de rayonmanagers die communicatie in de portefeuille hebben en de directie is besloten dat de Digicare vanaf september niet meer zal verschijnen. De komende maanden lees je meer over het gebruik van intranet.

intranet favorieten

Maak jij al gebruik van de Pluskoffer voor jouw klanten?

Afbeelding: Icare 414

Steeds meer wijkteams zetten de Pluskoffer succesvol in.  In de Pluskoffer zitten technische hulpmiddelen voor klanten, die daarnaast vooral ook de zorg van mantelzorgers verlichten. Denk bijvoorbeeld aan een bedmat met sensor, een rookmelder, een mobiele personenalarmering en een dwaaldetector.

 

Twee weken gratis in te zetten
Je kunt klanten, die lid zijn van Icare Ledenvereniging, twee weken 'gratis' (ter waarde van € 37,50) het gebruik van de Pluskoffer aanbieden. In die tijd kunnen ze elementen uit de koffer uittesten en samen met jou zoeken naar een passende blijvende oplossing.

 

Meer weten over de koffer en hoe je deze kunt gebruiken? Neem contact op met de kofferhouder uit jouw rayon.  Klik hier voor het document met de namen van de kofferhouders.

 

Pluskoffer in de schijnwerper
Let op: komende maand kunnen er vragen van klanten komen over de Plus koffer, want er staat een artikel in het  Icare ledenmagazine, van Icare Ledenvereniging. Klik hier om het artikel te lezen op pagina 25 van het magazine.

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Icare V&V rayon <eigen rayon naam> en wordt verspreid onder alle medewerkers uit dit rayon.

 

Redactie: <vul redactieleden in>

Kopij voor de volgende nieuwsbrief dient uiterlijk <datum> binnen te zijn bij de redactie. Dat kan per mail via <vul e-mail in> of via je teamcoach.

Volgende uitgave <datum>