zoeken
Lettertype: A A A

DigIcare <zet hier je rayon naam>

Juni 2015

Beste collega's,

[schrijf hier het voorwoord/de inleiding]

Bert Hogeboom vertrekt bij Icare

Na 14 jaar actief te zijn geweest voor Icare, heeft Bert Hogeboom een nieuwe opdracht aanvaard. Op verzoek van de Raad van Bestuur van Espria gaat hij zich inzetten voor GGZ Drenthe. Bert heeft veel voor Icare betekend. Met mededirecteur Gert Leeftink heeft hij vorm gegeven aan een Icare dat past bij deze tijd. Visiegericht werken, wijkgerichte teams, een organisatie die zich voortdurend richt op wat er beter kan en shared governance zijn thema's die Bert en Gert op de agenda hebben gezet en tot uitvoering hebben gebracht.Natuurlijk wensen we Bert heel veel succes en plezier in zijn nieuwe functie, maar aan de andere kant vinden we het ook heel jammer dat we hem bij Icare gaan missen.

 

De praktische kant van deze beslissing is dat Bert al snel de overstap naar GGZ Drenthe gaat maken. Uiterlijk begin juli gaat hij daar volledig aan de slag. Uiteraard wordt er een moment van afscheid georganiseerd waarvoor interne collega's en externe relaties, met wie Bert heeft samengewerkt, worden uitgenodigd. Vanwege de vakantieperiode zal dit in de middag van 27 augustus zijn.

 

Wat ook belangrijk is om te melden is dat er een opvolger voor Bert zal worden gezocht. Natuurlijk hopen we snel een nieuwe directeur te kunnen verwelkomen.

 

Gert Leeftink en John Kauffeld

Afbeelding: BertH

Doe jij de teamtaak bestellingen?

Ben jij degene die de taak heeft om de bestellingen te doen voor jouw team of meerdere teams?

Dan nodigen we jou van harte uit om naar één van de volgende bijeenkomsten te komen.

 • Maandag 29 juni, 10 - 12 uur
  Dr. G.H. Amshoffweg 11 in Hoogeveen
 • Dinsdag 30 juni, 13 - 15 uur
  Bazuindreef 89 in Harderwijk

Wat kun je verwachten?

Kennis maken met de medewerker van het servicepunt die de expertise op bestellingen heeft. We zullen je wegwijs maken in het systeem waarin je de bestellingen kunt plaatsen. We geven je handvatten hoe je het voorraadbeheer gemakkelijker kunt maken. Tips en trucs uitwisselen met elkaar.

 

Klik hier om je direct op te geven voor één van de bijeenkomsten.
 
Wij hopen jullie te ontmoeten op een van de bijeenkomsten.
 
Aukje Nakken, medewerker ServicePunt Icare
Truus de Haas, medewerker ServicePunt Icare
Conny Berends, Leanconsultant

Geef jouw mening over onze visie!

Misschien heb je het al gelezen op intranet of in de wandelgangen gehoord. De komende maanden vragen we op verschillende manieren aandacht voor onze visie. Zowel intra- als extramuraal. Zo zijn er posters om meningen op te halen, worden er interviews gedaan en gaan we op Expeditie om verhalen uit de dagelijkse praktijk te verzamelen. Allemaal met als doel om de visie te evalueren. En om vooruit te kijken naar wat we de komende jaren nodig hebben.      

 

Doe mee!

 1. Vul samen met jouw (zorg/wijk)team de posters in die binnenkort verspreid worden.
 2. Download de Expeditie-app en promoot de app bij collega’s. De app vind je in de app store en heet Espria Expeditie. Na downloaden kun je inloggen zoals je dat ook op intranet doet. Je vindt er allemaal filmpjes en verhalen van collega’s over hoe zij bijdragen aan eigen regie en welbevinden van klanten of bewoners.
 3. Lever via de app een verhaal aan of nomineer een collega. Je kunt je verhaal ook mailen naar verhaal@espriaexpeditie.nl
 4. Geef je op en/of enthousiasmeer collega’s voor de lunchbijeenkomsten ‘Broodje Expeditie’ en theatershows van de Expeditie in september. Opgeven kan via de Espria Expedtie app.

Gedurende de zomerperiode worden via de posters en interviews meningen opgehaald. In september volgt een terugkoppeling. Vervolgens wordt de input gebruikt voor het actualiseren van onze visie. Collega’s uit alle rayons en de huizen worden daarbij betrokken. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Afbeelding: visie

Nieuwsbrief voor wijkverpleegkundigen nummer 8 is uit!

In de achtste nieuwsbrief voor wijkverpleegkundigen lees je onder meer over:

 • 10% boven – en ondergrens bij indicaties
 • Wijkgericht werken (S1): vereenvoudigen registratie
 • Op weg naar een Electronisch Zorgdossier
 • Afspraak verantwoording Oproepbare zorg (Achmea) voor Icare klanten\
 • Niet meer vullen arrangement in ONS registratie

Verder komt ook shared governance, kata voor wijkverpleegkundig werk en de personenalarmering aan bod. En natuurlijk nog veel meer.

Klik hier voor de nieuwsbrief >

 

Eerdere nieuwsbrieven, veelgestelde vragen en andere informatie over de veranderingen in de zorg vind je op intranet. Kijk bij organisatie en klik op 'veranderingen in de zorg' of klik meteen hier >

Afbeelding: nieuwsbrief

Wist je dat je al het Icare nieuws in je mailbox kunt ontvangen?

Afbeelding: icare

Bijna dagelijks verschijnen er nieuwsberichten op het intranet. Nieuws over de teams, ontwikkelingen in de zorg of nieuwe Icare richtlijnen.
 

Dat wil ik, hoe doe ik dat? 
Ga naar het intranet. Je ziet meteen bovenaan een aantal nieuwsberichten staan.

 • Hier staat ook ‘Meer nieuws’. Klik daarop.
 • Nu verschijnt een pagina met ‘Nieuwsoverzicht / actueel nieuws’.  Aan de rechterkant van deze pagina staat Toolbox.
 • Onder het woordje Toolbox staat ‘Abonneer’. Klik hierop.
 • Vervolgens verschijnt een scherm met Je bent nu op deze pagina geabonneerd.

Vanaf nu krijg je dagelijks in je e-mail een overzicht met het laatste nieuws. Ook als er nieuwe reacties zijn op een nieuwsbericht verschijnt hij in dat overzicht.


Handig! Kan ik mij ook abonneren op andere pagina’s?  
Je kunt je alleen abonneren op het nieuwsoverzicht en blogs van een persoon.  


Ik heb mij aangemeld, maar ik wil er vanaf. Hoe doe ik dat?
In de mails die je ontvangt staat een link waarmee je je kunt afmelden.


Het intranet
Ons intranet wordt alsmaar belangrijker. Steeds meer informatie die je voor je dagelijks werk nodig hebt, komt uitsluitend op intranet. Of het nu gaat om het laatste nieuws, actuele protocollen, werkinstructies of (nieuwe) regelgeving rondom de zorg. Naast informatie die je nodig hebt voor je dagelijks werk kun je vanuit het intranet tevens gemakkelijk digitaal declareren en is het de toegangspoort tot het digitale Icare leerportaal.

Digicare
Doordat alle informatie op het intranet staat, is de Digicare eigenlijk overbodig geworden. In het overleg van de rayonmanagers die communicatie in de portefeuille hebben en de directie is besloten dat de Digicare vanaf september niet meer zal verschijnen. De komende maanden lees je meer over het gebruik van intranet.


Volgende keer: favorieten maken = sneller! 

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Icare V&V rayon <eigen rayon naam> en wordt verspreid onder alle medewerkers uit dit rayon.

 

Redactie: <vul redactieleden in>

Kopij voor de volgende nieuwsbrief dient uiterlijk <datum> binnen te zijn bij de redactie. Dat kan per mail via <vul e-mail in> of via je teamcoach.

Volgende uitgave <datum>