zoeken
Lettertype: A A A

DigIcare <zet hier je rayon naam>

Maart 2015

Beste collega's,

[schrijf hier het voorwoord/de inleiding]

Houd je adem in: de pagina over longzorg is live!

Afbeelding: shutterstock_154485017

Vanaf nu vind je op ons intranet de pagina Longzorg. Met alles over longziekten en handige hulpmiddelen voor de preventie, verzorging en behandeling. De bruikbare informatie is verzameld, geschreven en geplaatst op het intranet door longverpleegkundigen Ingrid Smit en Astrid Koopmans. Neem nu een kijkje, klik hier >
 

Wat vind je waar:
 

Kwaliteit van leven
Kennis over longziekten kan een bijdrage leveren in het gesprek met de klant over de kwaliteit van leven. Daarnaast komt ook de verpleegkundige zorg aan bod middels zorgplannen.
 

Zelfmanagement
Waar moet je op letten met een longaandoening. Denk aan: therapie volgen, stoppen met roken, leefstijl, voeding en beweging, hoe om te gaan met en chronische ziekte en gebruik van hulpmiddelen.
 

Medicatie
Op zoek naar informatie over vernevelen, inhaleren, inhalatiemiddelen en zuurstof? Dat vind je onder het kopje Medicatie.
 

Preventie
Het longaanval actieplan bij COPD is een persoonlijk actieplan. In het plan staat beschreven hoe men verergering van de klachten kan herkennen en wat men kan doen om erger te voorkomen.
 

Omgeving
Hoe kan je de omgeving van de klant gebruiken in het omgaan met de ziekte? Mantelzorgers, gemeente, het Longfonds, Longpunt en patiëntenverenigingen. En nog veel meer. Neem nu een kijkje!

 

Direct contact met de longverpleegkundige bij jou in de buurt? Kijk dan bij contactgegevens.

Heb je verbeterpunten of tips? Mail naar longzorg@icare.nl.

Nieuw: zesde nieuwsbrief voor wijkverpleegkundigen!

Aan de slag met communicatie: pannenkoekdag en Pasen

Eind maart is het weer zo ver: de Nationale Pannenkoekdag. Door heel het land worden die dag pannenkoeken gebakken, bijvoorbeeld op scholen of in verzorgingshuizen. Doen jullie als wijkteam ook mee? Print dan deze handige flyers.

 

We hebben twee verschillende flyers:

 • één met een uitnodiging om naar een locatie te komen en gezamenlijk met anderen te eten (klik hier >)
 • en een ander waar de pannenkoeken thuis bezorgd worden (klik hier>).

 

Je kunt ze zelf invullen, printen en uitdelen. Hebben jullie geen printer of wil je hem liever in kleur? Mail dan de flyer (.pdf) naar Repromppl@icare.nl
Stuur dan het volgende berichtje mee:
Graag dit bestand printen op A4 papier in kleur. Graag (hier het aantal) exemplaren op 120 grams papier. Mag op kostenplaats (vul in). Afleveren kan op (hier adres).

 

Fijn Pasen!
Begin april is het ook weer Pasen. Een mooi moment om de klanten in het zonnetje te zetten. Vorig jaar zijn diverse teams langs klanten geweest met een zelfgemaakte bloemstuk of hadden ze paaseitjes meegenomen. Voor deze gelegenheid hebben wij kaartjes ontwikkeld die je aan het cadeautje kunt hangen. Download het kaartje hier >
Je kunt de kaartjes bestellen bij de repro.
Stuur dan het kaartje mee naar repromppl@icare.nl. Zet in je mail:
Graag willen we dit kaartje op visitekaartjesformaat laten afdrukken in kleur. We willen (vul hier een aantal in) stuks. Mag op kostenplaats (vul in). Afleveren kan op (hier adres). 

 

 

Je vindt de kaartjes en flyers ook in de ladekast van communicatie onder klanten in het zonnetje, klik hier >

 

Afbeelding: pasen

Icare Ledenvereniging in de zorgmap

Icare Ledenvereniging heeft met ingang van 2015 een inlegvel* in de zorgmap. Op dit document staat in het kort beschreven wat de ledenvereniging is en welke hulp, ondersteuning en advies zij kan geven aan jouw klanten. Het inlegvel heeft een handig overzicht met alle producten en diensten van de ledenvereniging en een aanmeldkaart waarmee klanten lid kunnen worden. Een lidmaatschap kost € 19,50 per huishouden, per kalenderjaar. Wil een klant meer informatie? De contactgegevens van de ledenvereniging staan op het inlegvel. We informeren en helpen graag.

 

* Het kan zijn dat in de zorgmap van jouw klant nog een wervingsfolder van de ledenvereniging zit. Hierin staat vrijwel dezelfde informatie, maar de prijzen van sommige producten én de contactgegevens van de ledenvereniging zijn gewijzigd. In alle zorgmappen die vanaf februari 2015 gevuld worden, gaat het inlegvel mee.

Afbeelding: Icare 374_kl

Wie heeft welke teamtaak?

Met het traject naar succesvolle wijkteams heeft iedereen nu één of meerdere teamtaken. Maar wie doet nu wat? En waar vind ik collega's die dezelfde teamtaak hebben? Om jullie te helpen met het vinden van je collega's, vragen we jullie een formulier in te vullen.
 

Als je dit al hebt gedaan, hoef je het niet nogmaals te doen.
 

Door dit formulier (klik hier) in te vullen, hebben wij over een aantal weken een handige lijst aan contactgegevens. De lijst met contactgegevens kun je vinden in de wegwijzer op het intranet. Zo kun je altijd zien wie er binnen jouw team/plaats/rayon welke aandachtgebied heeft. Dit alles om jouw teamtaak nog beter te kunnen invullen.

Klik hier en meld je aan! >

Folders Icare Ledenvereniging aangepast

Met de komst van het nieuwe telefoonnummer van Icare Ledenvereniging, 088 383 20 200, zijn alle folders van de ledenvereniging aangepast. Gebruik jij deze folders? Vraag dan de nieuwe exemplaren aan, zo geef jij je klant de juiste informatie. Voor sommige producten is in 2015 de prijs gewijzigd, zoals voor huishoudelijke hulp en de Klusbus. De nieuwe tarieven staan ook  in de folders.

 

Wil je folders aanvragen? Doe dat dan via het intranet van de ledenvereniging. Klik hier om direct naar het formulier te gaan. Wil je weten wat de nieuwe tarieven zijn of heb je een vraag over het aanbod? Bel dan met de ledenvereniging via 088 383 20 00.

Hulp nodig bij de belastingaangifte?

Handig voor jezelf of je klant

Kan jouw klant wel wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte? Of wil je zelf ondersteuning? Denk dan aan belastingservice aan huis van de ledenvereniging. Leden kunnen hulp krijgen van een ervaren belastingadviseur van de Belastingkamer. Gemakkelijk wanneer je zelf geen tijd hebt of het lastig vindt de aangifte in te vullen.

Je kunt hulp krijgen bij:

• aangifte inkomstenbelasting
• voorlopige teruggaaf
• zorg- en huurtoeslag
• kinderopvangtoeslag
• bezwaarschriften
• fiscaalrechtelijke procedures
• aangifte erfbelasting (voorheen successie-aangifte)

Deze service kan ook handig zijn voor:
• ouderen met een AOW-uitkering of ouderenpensioen
• studenten met een bijbaantje
• jonge gezinnen die net een huis hebben gekocht

Kijk voor de voordelen, mogelijkheden en voorwaarden op http://www.ledenvereniging.nl/belasting of bel de ledenvereniging via 088 – 383 20 00. We informeren je graag.

Ledenaanbod 2015 - wijzigingen Medipoint

De ledenvereniging heeft met ingang van 2015 een aantal wijzigingen in het ledenaanbod van de thuiszorgwinkels van Medipoint doorgevoerd:

 

 • Gratis looprek lenen voor maximaal 26 weken
  Vanaf 1 januari 2015 kunnen leden ook gratis een looprek lenen voor maximaal 26 weken. (naast de gratis uitleen van krukken en wandelstokken)
 • 10% korting op sleutelkluisje type ‘Masterlock 5414 EURD’
  Leden krijgen vanaf dit jaar nog maar 10% korting op het sleutelkluisje (type Masterlock 5414 EURD). (dit was voorheen 50%)
 • Twee weken huur scootmobiel vergoed
  De ledenvereniging vergoed twee weken huur van een scootmobiel, bij een minimale huurtermijn van vier weken. Kijk voor meer informatie op de voordeelpagina van de ledenvereniging.
 • 25% korting op 38 hulpmiddelen van Medipoint
  De overheid trekt zich steeds verder terug en verzekeraars kunnen niet alle hulpmiddelen meer vergoeden. De ledenvereniging helpt altijd verder. Daarom bieden wij in 2015 een aantal producten met maar liefst 25% korting. Dit zijn hulpmiddelen die bijdragen aan zelfstandig wonen, voor zowel kortere als langere tijd. De producten geven ondersteuning bij acute zorg, mobiliteit, veiligheid of zelfredzaamheid. Meer informatie en de lijst met artikelen en prijzen vind je vanaf 1 februari 2015 op www.ledenvereniging.nl onder ‘ledenaanbod’ >  ‘25% korting hulpmiddelen’.

 

Wil je weten wat de ledenvereniging in 2015 allemaal aan ondersteuning kan bieden aan jouw klanten? Kijk dan op www.ledenvereniging.nl

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Icare V&V rayon <eigen rayon naam> en wordt verspreid onder alle medewerkers uit dit rayon.

 

Redactie: <vul redactieleden in>

Kopij voor de volgende nieuwsbrief dient uiterlijk <datum> binnen te zijn bij de redactie. Dat kan per mail via <vul e-mail in> of via je teamcoach.

Volgende uitgave <datum>