zoeken
Lettertype: A A A

DigIcare <zet hier je rayon naam>

Oktober 2014

Beste collega's,

[schrijf hier het voorwoord/de inleiding]

Mooie verhalen Espria

Afbeelding: JanMulder

Bij het jaarverslag van Espria over 2013 was ook een aparte uitgave gemaakt met mooie verhalen. het zijn verhalen van bekende en onbekende Nederlanders, over hun betrokkenheid bij het onderwerp "zorg". Omdat het echt de moeite waard is om deze verhalen te lezen, zetten we ze de komende maanden op het intranet, zodat iedereen dat ook kan lezen. Het eerste verhaal is over de moeder van Jan Mulder, die na een TIA zorg nodig kreeg. Jan schrijft over wat er in die periode met zijn moeder en met hem, zijn broer en zijn vrouw gebeurde. Klik hier om naar het intranet te gaan.

Eén plek voor alle veranderingen in de zorg

Ben jij al op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Ga dan nu naar het intranet en klik op 'veranderingen in de zorg' voor een handige overzicht met alle actuele informatie.


Vanaf begin oktober gaat ook VWS klanten en mantelzorgers informeren over de veranderingen. Dan start een landelijke campagne. We houden jullie uiteraard op de hoogte.
 

Wat vind je op deze pagina?

Actuele ontwikkelingen in Nederland en bij Icare, veranderingen voor wijkverpleegkundigen en alles over zelfmanagement. Deze pagina wordt continue aangepast. Het laatste nieuws vind je ook altijd in het nieuwsoverzicht.
Klik hier voor de pagina 'veranderingen in de zorg' >


Hoeverandertmijnzorg.nl
De website www.hoeverandertmijnzorg.nl geeft zo eenvoudig mogelijk uitleg over de overgang van AWBZ naar Wmo, Zorgverzekeringswet, Jeugdwet en Wet langdurige zorg. De site geeft ook antwoord op veelgestelde vragen over de veranderingen in de zorg. In een aantal stappen komt de bezoeker terecht bij de informatie die relevant is voor zijn of haar situatie. Een prima site dus om zelf meer kennis op te doen over de veranderingen, zodat je vragen van klanten beter kunt beantwoorden. En tegelijkertijd ook een goede site om klanten naar door te verwijzen.
Klik hier om naar de website te gaan

Veel gestelde vragen (FAQ)
Wij hebben de belangrijkste vragen voor onze klanten verzameld in een FAQ (Frequently Asked Questions) document. Dit document is te vinden op de intranetpagina Veranderingen in de zorg.
Klik hier om naar de pagina te gaan

Worden bepaalde vragen veel gesteld door klanten en staan deze vragen er nog niet tussen? Zet de op de mail naar communicatie@icare.nl. Zo kunnen wij de FAQ aanvullen en up to date houden.

Iedereen een eigen intranet inlog!

Afbeelding: Kantoor_Elspeet03

Het is zo ver: vanaf 30 september heeft iedereen persoonlijk toegang tot het intranet.  Medewerkers die nog geen eigen toegang hebben, krijgen binnenkort een brief thuis met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kun je nu altijd en overal op het intranet, reageren op nieuwsberichten en favorieten aanmaken.

Met deze laatste stap kunnen dus voortaan alle medewerkers nieuwsberichten, protocollen, werkinstructies en andere interessante en nuttige informatie op het intranet bekijken. Inloggen met concern\icare is dan niet meer mogelijk.


Vragen?
Heb je vragen of problemen? Vraag eerst een collega. Als je er echt niet uitkomt, kun je tot 1 januari 2015 gebruik maken van de tijdelijke intranet helpdesk via het telefoonnummer 088 38 33 033.

Nieuw: intranet app!

Afbeelding: Samsung_scherm_intranet_app

Met het nieuwe Espria intranet kun je op jouw smartphone of tablet rechtstreeks gebruikmaken van het intranet. Je kunt de app op al jouw toestellen (ook privé) installeren. De app heet 'Espria intranet' en is te downloaden via de App Store, de Play store of Windows Phone store*.


WiFi
Het intranet bekijken via de app gaat het makkelijkst en het snelst via een WiFi (draadloze internet) verbinding. Een aantal Icare locaties hebben een WiFi verbinding, je kunt hier gebruik maken van het open Espria Intranet. Heb je geen WiFi? Uiteraard kun je ook met mobiel internet gebruik maken van de app. Dan krijg je eerst een melding te zien op het scherm. Dit om je te herinneren dat het gebruik van mobiel internet flink wat kosten met zich kan meebrengen. 
 

* App Store, hier vind je de app voor jouw iPhone of iPad.
Play Store, hier vind je de app voor Android toestellen zoals Samsung en Huawai.
Windows Phone Store, voor de windows phone toestellen zoals de Nokia Lumia.
Zoek op 'Espria intranet'.
 

Vragen?
Heb je vragen of problemen? Vraag je collega, of kijk op het intranet. Als je er echt niet uitkomt, kun je tot 1 januari 2015 gebruik maken van de tijdelijke intranet helpdesk via het telefoonnummer 088 38 33 033.

Op weg naar Excellente Zorg

Palliatieve Thuiszorg (PaTz): samenwerking huisartsen en wijkverpleegkundigen

In Drenthe is het project Palliatieve Thuiszorg gestart, kortweg PaTz. In dit project werken huisartsen en wijkverpleegkundigen lokaal samen om de palliatieve zorg thuis te verbeteren. Speerpunten zijn de verbetering van de kwaliteit van zorg, samenwerking en overdracht.

Icare heeft het initiatief genomen voor een subsidie aanvraag samen met de netwerken Palliatieve Zorg in Drenthe. Inmiddels zijn acht huisartsen gestart met het PaTz-project.

Huisartsen en wijkverpleegkundigen komen (minimaal) elke twee maanden bij elkaar om patiënten in de palliatieve fase in kaart te brengen, te bespreken en op te nemen in een palliatief zorgregister. Onder leiding van een deskundige (zoals een palliatief consulent) stellen ze samen een zorgplan op waarbij de wensen van de patiënt en zijn omgeving centraal staan.

 

Positieve effecten
De PaTz aanpak leidt tot een betere samenwerking tussen huisarts en thuiszorg en een daling van het aantal ziekenhuisopnames onder palliatieve patiënten in de laatste maand. Patiënten kunnen hun laatste levensfase thuis in eigen omgeving doorbrengen. Het project zorgt voor een gestructureerde en proactieve aanpak in de eerste lijn, met als doel de kwaliteit van de palliatieve zorg te verbeteren. De eerste evaluaties laten positieve resultaten zien.

Andere thuiszorgorganisaties kunnen mee participeren. Voor 2014/2015 is (nogmaals) een subsidie aangevraagd bij ZonMw, zodat in het najaar weer een aantal praktijken van start kunnen. Ook in Flevoland gaat het PaTz-project van start onder regie van MCC Flevoland.

 

Meer informatie
Wil je meer informatie over het PaTz-project? Neem contact op met Jolanda Groothuis van Icare, j.groothuis@icare.nl.

Informatiedag Ledenvereniging: 'Zelfstandig wonen in de toekomst'

Hoe ziet de toekomstige wereld van wonen, zorg en welzijn eruit? Hoe kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen? De ledenvereniging helpt graag en organiseert daarom een informatiedag met workshops, lezingen en demonstraties.

 

13 november 10.00-16.00 uur - Hampshire Hotel, Van Schaikweg 55, Emmen
18 november 14.00-16.30 uur – Agora theater, Agorabaan 12, Lelystad

 

Onderwerpen die aan bod komen:

 

  • De belangrijkste wijzigingen en ontwikkelingen in het zorgstelsel;
  • Kennismaking met de nieuwste ontwikkelingen rondom gezond ouder worden en zorg op afstand;
  • Via beeldbellen kun je kennismaken met de ledenconsulent. Zij vertelt graag hoe haar hulp nu en in de toekomst ingeschakeld kan worden;
  • Ontdek de mogelijkheden van een iPad en stel vragen.

 

Toegang is gratis en aanmelden niet nodig.
Ook partners, familie en mantelzorgers zijn van harte welkom.

 

Meer informatie?
Je leest hier meer over in het Icare Ledenmagazine van oktober. Je kunt ook bellen met het servicecenter van de ledenvereniging 0900 41 42 434 (€ 0,20 per gesprek) of naar www.ledenvereniging.nl/informatiedag voor meer informatie.

Icare Ledenvereniging: Meten is Weten in Q4

In het vierde kwartaal van 2014 organiseert Icare Ledenvereniging weer Meten is Weten acties in diverse Icare Medipoint winkels.

Klik hier voor een overzicht.

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Icare V&V rayon <eigen rayon naam> en wordt verspreid onder alle medewerkers uit dit rayon.

 

Redactie: <vul redactieleden in>

Kopij voor de volgende nieuwsbrief dient uiterlijk <datum> binnen te zijn bij de redactie. Dat kan per mail via <vul e-mail in> of via je teamcoach.

Volgende uitgave <datum>