zoeken
Lettertype: A A A

Start pilot "Digitaal werken in ONS dossier" in Veluwe Zuid

Pilot en training

Pre-pilot
In Lunteren zijn de teams sinds begin juli bezig met een eerste kennismaking. Met behulp van de feedback uit deze pre-pilot halen we verbeterpunten naar boven, zodat we de volgende stap kunnen zetten. Die volgende stap is uitbreiding van de pilot, namelijk de invoering van het digitaal dossier in een heel rayon. Vanaf september gaan we starten in het rayon Veluwe Zuid, waarbij de teams Thuisbegeleiding op een later moment zullen aanhaken.

Wat eerst
Als eerste krijgen alle teamleden een training. De training van de wijkverpleegkundigen van het team duurt 4 uur en de teamtraining duurt 2 uur. Ook de medewerkers van de flexpool draaien mee in de trainingen. In de week van 5 september worden ongeveer 10 trainingen georganiseerd voor de wijkverpleegkundigen en de weken erna vinden er ruim 60 teamtrainingen plaats. Ook zal er een bezemklas worden gepland. De trainingen worden georganiseerd op een aantal locaties in het rayon, in Ede, Otterlo, Ermelo en Nijkerk. Houdt er alvast een beetje rekening mee dat je de eerste twee weken van september een training volgt. De aanmelding verloopt via Infozorg, die de trainingen voor ons uitvoert. Nadere informatie volgt binnenkort.

Wat is de training
De WV-training gaat over het gedachtegoed achter Omaha, het werken met het zorgplan in Omaha, het digitaal werken in ONS – met iPad en telefoon – en Carenzorgt. De teamtraining gaat over het digitaal werken in ONS en gebruik van de ONS Dossier-app via de telefoon.

Afbeelding: Icare 152 kl

Wat kun jij doen

De training is het meest effectief als je je voorbereidt. Als voorbereiding kun je:

  • Het filmpje van Omaha systems kijken, dat neemt je mee in de gedachte achter het Omaha systeem www.omahasystem.nl
  • Download de ONS dossier-app (van Nedap Healthcare) alvast op je telefoon. (klik hier voor informatie)
  • Bekijk de brochure over Privacy en het ECD. (klik hier)
  • Je iPad of telefoon van te voren opladen.
  • Heb je een oude versie iPad (versie 2) of heb je nog geen smartphone, laat hem dan alvast omruilen via Jolanda van Egteren (J.vanEgteren@icare.nl, tel. 0522 273666)

Vragen kun je stellen tijdens de training of aan je teamcoach. De komende weken zal er een kernteam in het rayon worden ingesteld. Met elkaar gaan we grote stappen zetten! Meer regie voor de klant en snellere uitwisseling van informatie.

Digitaal werken in ONS dossier
Pilot in Veluwe Zuid