zoeken
Lettertype: A A A

Uitnodiging Scholing Neurologie en Astma/COPD

voor wijkziekenverzorgenden, verzorgenden IG, wv4, verzorgenden pg, verzorgenden

Hallo collega's,

Hierbij sturen wij jullie de uitnodiging voor scholing Neurologie en Astma/COPD.

 

Voor Wijkziekenverzorgenden, Verzorgenden IG, WV4, Verzorgenden PG, Verzorgenden
Datum maandag 11 januari en 8 februari 2016
Tijd 13.15 - 16.15 uur
Locatie   Dorpshuis de Pan 
  Nieuwe Rijksweg 4
  9481 AR Vries

 

Neurologie:

Het kan zomaar gebeuren dat er een cliënt die in zorg is opeens zijn arm of been niet meer kan bewegen. Of je hebt iemand aan de telefoon die onduidelijk spreekt en klaagt over een scheve mond. Dan kan er sprake zijn van een beroerte! Het is belangrijk dat je in dat geval snel en adequaat handelt.

 

Om te weten hoe jij een beroerte kunt herkennen, wat je het beste kunt doen, en hoe er begeleiding gegeven kan worden na de beroerte biedt een CVA-nazorgverpleegkundige van Icare een scholing aan.

 

Bij een beroerte telt iedere seconde. Hoe eerder de patiënt geholpen wordt, hoe groter de kans dat de gevolgen beperkt blijven!

 

Contactgegevens Neurologie:

 

Astma/COPD:

Inhaleren kan je leren..

De komende jaren krijgen steeds meer mensen last van COPD. Je zult daarom vaker inhalatiemedicatie voor de longen tegenkomen.

 

Het inhaleren gaat nog bij 50% van de mensen niet goed! De inhalatiemedicatie kan de longen niet genezen maar heeft wel veel invloed op de kwaliteit van leven. Je kunt daar zeker een bijdrage in hebben!

 

Je hebt hier al eerder scholing over gehad. Het is goed om deze kennis te onderhouden!

Ik wil het hebben over signaleren van problemen rond medicatie, natuurlijk de verschillende inhalatoren met je doornemen, de nieuwe ontwikkelingen en veel samen oefenen. Ik verwacht van je inbreng over wat je tegenkomt in de praktijk en ik heb zelf ook casussen.

 

Contactgegevens Astma/COPD:

Programma en Aanmelden

Tijd Onderwerp
13.15 - 13.30 uur Zaal open
13.30 - 14.45 uur Specialisme 1
14.45 - 15.00 uur Theepauze
15.00 - 16.15 uur Specialisme 2

In totaal gaat het om 3 uur, waarvan er 1,5 uur in werktijd geschreven mag worden. De reiskosten kunnen gedeclareerd worden.

 

Elke deelnemer krijgt een certificaat van de bijgewoonde les. Dit certificaat kun je toevoegen aan je kwaliteitspaspoort. Aanmeldingen worden geregistreerd op binnenkomst. We sluiten bij 15 personen per scholing. Eventueel kan de scholing ook gevolgd worden in Noord Drenthe.

 

Aanmeldenklik hier.
Aanmelden voor 11 januari? Dat kan tot 1 januari. 
Aanmelden voor 8 februari? Dat kan tot 25 januari.

Graag tot dan!