zoeken
Lettertype: A A A
Afbeelding: header_vaccineren

Beste collega,

 

Allereerst de beste wensen voor 2021. Het jaar begint wat ons betreft goed, want: het vaccineren tegen Corona gaat van start! Maandagochtend is de uitnodiging voor corona vaccinatie per mail naar jullie gestuurd. Gisteren heb je deze uitnodiging ook per post ontvangen. In deze e-mail/brief staat alle informatie die je nodig hebt om een afspraak voor het vaccineren te maken. De bijlagen bij de brief kun je hier bekijken. 

 

Heb je de mail niet ontvangen, maar hoor je wel bij één van onderstaande groepen? Leeg dan eerst even de map verzonden items of schoon je mailbox op. Komt de mail dan nog niet binnen, stuur dan een mailtje naar vragenvaccinatie@icare.nl.vragenvaccinatie@icare.nl 

 

1. Zorgmedewerkers in verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen
2. Zorgmedewerkers in instellingen voor gehandicaptenzorg
3. Zorgmedewerkers in wijkverpleging en Wmo-ondersteuning (hier horen ook onze thuisbegeleiders en de huishoudelijke hulpen van HdS bij).

 

Op dit moment mogen Icare medewerkers uit groep 1 een afspraak maken. Wanneer medewerkers uit groep 3 een afspraak kunnen maken, laten we dit direct weten via ONS en intranet. Bewaar de brief en e-mail goed, ook als je nog niet direct aan de beurt bent. Je moet namelijk de uitnodiging laten zien voor het vaccineren.

 

Mocht je je ervaringen mbt het maken van de afspraak of het vaccineren met ons willen delen, dan kun je ook gebruik maken van bovenstaand emailadres. Wij zijn namelijk erg benieuwd!

 

In deze nieuwsbrief staat nog de laatste relevante informatie m.b.t. het vaccineren. We verwachten dat dit de laatste nieuwsbrief voor medewerkers is. Hopelijk heeft alle informatie je geholpen om een goede keuze te kunnen maken. Als we nog aanvullende informatie willen delen, doen we dat via intranet, ONS of in de Corona updates.

Kilometers en tijd declareren en registreren

Je reiskosten om naar de vaccinatielocatie te gaan kun je declareren en ook tijd mag geregistreerd worden. De kilometers kun je op de normale wijze registreren in You Force. Voor extramuraal en intramuraal geldt dat je de tijd, inclusief reis- en wachttijd, mag schrijven op: 'Ander werk'. Werk je Intramuraal en kan je niet in ONS? Registreer dan zoals je dat normaal ook doet.

Leidinggevenden zijn er van op de hoogte dat deze codes hiervoor gebruikt worden. 

Laat je je vaccineren? Deel het op social media!

Goed om te weten

  • Actiz deelt een document met de 10 meest gestelde vragen. Klik hier voor het document. 
  • IC-arts Diederik Gommers spreekt veel Nederlanders aan met zijn heldere uitleg over soms ingewikkelde zaken. Ook hij heeft zich op social media uitgesproken over waarom hij zich wel laat vaccineren. Lees hier zijn heldere post.
  • De Rijksoverheid heeft deze week een Vaccinatiestrategie gedeeld. Hierin staat wie wanneer gevaccineerd gaat worden. Natuurlijk is dit een planning onder voorbehoud van goedkeuringen en leveringen van vaccins. Ben je benieuwd? Klik hier.
  • Het kan zijn dat je je niet direct wilt laten vaccineren omdat je nog twijfelt. Dan is het goed om te weten dat wanneer je je niet direct meldt, je daarna geen aanspraak meer kunt maken op voorrang omdat je in de ouderenzorg werkt. Je moet dan wachten totdat je als "gewone" Nederlander een oproep ontvangt.
  • Tip! Het RIVM brengt regelmatig een digitale nieuwsbrief uit met de laatste informatie rondom het vaccineren. Je kunt je hier gratis op abonneren via deze link
  • GGD Drenthe organiseert 7 januari (15.00 - 15.45 uur) een webinar voor zorgprofessionals in Drenthe. Meer lezen kan via deze link.

Vragen? Gebruik de mailbox

Afbeelding: shutterstock_19393759

Heb je nog vragen? Dan kun je die mailen naar: vragenvaccinatie@icare.nl. We proberen zo snel mogelijk te antwoorden op jouw vragen. Omdat jouw vragen ook andere collega's kunnen helpen, beantwoorden we de vragen openbaar bij Veelgestelde vragen op de Vaccinatiepagina op intranet.