zoeken
Lettertype: A A A

Vaccineren, wat doe jij?

Afbeelding: shutterstock_1698967888 - klein

Je hebt van de Rijksoverheid een uitnodiging ontvangen om je te laten vaccineren. Misschien heb je direct een afspraak gemaakt en ben je inmiddels immuun. Heel fijn!

 

Het kan ook zijn dat je geen afspraak hebt gemaakt omdat je dacht: ik ben jong en gezond, waarom zou ik? Nu je met kwetsbare mensen gaat werken, willen we je vragen om je beslissing toch nog eens te heroverwegen en je toch te laten vaccineren. Vaccineren doe je namelijk niet alleen voor jezelf, maar ook voor de (kwetsbare) mensen om je heen en waar je nu mee gaat werken. Hoe hoger de vaccinatiegraad is, hoe minder het virus de kans krijgt om verder te muteren. Samen zorgen we er dan voor dat het virus langzamer verspreidt en hopelijk op termijn verdwijnt. Als zorgorganisatie bevelen we vaccinatie van harte aan. Mocht je nog niet gevaccineerd zijn, weet dan dat je direct terecht kan bij de GGD voor een afspraak. Het is voor de bescherming van onze bewoners en klanten én voor het beschikbaar blijven van de zorg van belang dat je je goed beschermt.

Een goede handhygiƫne en werken met een mondneusmasker

Link: 10693

Een goede handhygiëne is ontzettend belangrijk. Juist nu tijdens de corona crisis is het belangrijker dan ooit, want een goede handhygiëne is de meeste effectieve manier om infecties te verminderen en te voorkomen. Bij Icare kennen we 6 momenten van handhygiëne. We hebben een kort instructiefilmpje gemaakt over hoe je een goede handhygiëne toepast. Klik hier om het filmpje te bekijken (2 minuten). 

 

Bij Icare werken we preventief met mondneusmaskers. Een mondneusmasker is effectief als het op de juiste manier gedragen wordt. Klik hier om het instructiefilmpje te bekijken (1 minuut). 

Vragen?

Afbeelding: shutterstock_19393759

We hopen dat deze informatie je helpt in voorbereiding op een fijne en leerzame periode bij Icare. Heb je nog aanvullende vragen? Stel ze aan je begeleider, collega's of leidinggevende. Ook kun je kijken op de Coronapagina op intranet. Die vind je hier. Op deze pagina vind je alle belangrijke protocollen, antwoorden op veelgestelde vragen en actueel nieuws.